átirat

2010.05.28. 23:05

egy fránya lélekjellemző újra. feladva ezt-azt. például néhány szimbolómut. egy hete ilyenkor a fellegekben. 26órával később padlón. 48órával később összetörve, azóta pedig lélekmaradványokat szedegetve. valahogyúgy. valahogy innen. valahogy ennyi. könnyű most, mikor Szeged messze van. de holnap újra közeli mérkőzés az életemmel. aztán majd kiderül. hajrá Szeged. vagy, hajrá én. vagy... talán szegedet osztjuk két csakpatra. Újszeged ellenem. és Szeged velem. mindegy. hajrá én. talán nem összecsapás lesz. talán csak játék...

és akkor amit egy hete:

 

Bárcsak olyan egyszerű lenne kitörölni emlékezetemből annak az estének a mocskát, amit olyan könnyűnek tűnt kimosni a cipőmből. Mert azt hittem, hogy csak sár. De mikor megszáradt kiderült, hogy látszik a nyoma. Az emléke pedig a tudatomba, a szívembe égett, és azóta is is éget. Soga többé nem tudom kitörölni onnan. Eltakarítani. Elfelejteni. Örökké ott maradt,egykor fehér, tiszta tudatomban. Abban a pillanatban kitisztult- Akkor még hittem, hogy a távolság megvéd, és, hogy nem létezik sok ilyen véletlen. Hogy a sors nem lesz játékosan kegyetlen.
Mosolyszünet állt be bennem. Mosolyszünet a világgal, és ezen más mosolya sem változtat semmit, és a szakadó eső sem tisztított meg. nem mosta, nem áztatta le rólam az elveszettséget. Nem is fokozta. Érzéketlenül hagyta, hogy tovább marjam magam.
Sár borít mindent. Borbála neve mindenhonnan visszaköszön. Bevillan az arca, és boldogan integet, én pedig irigylem. Bezzeg a gondolat szóvicce nem vidít.
Szeretném azt hinni, hogy saját könnyeimtől láttam olyan szomorúnak az ő szemeit is. Szavaimmal sem sikerült elűznöm. Tekintete áthatott. Átlátott? Pedig soha nem áltatott. Őszintén kezdte, és én hazug szavak mögé bújva próbálom befejezni. Mert tudom… Ebben az egyben biztos vagyok, hogy itt az őszinteség sem segítene. Visszafordíthatatlanul elromlott. Pedig ez máskor boldogságot hozott. De az eső… Amitől a város sártengerré változott, mindent elmosott.
Bárcsak olyan egyszerű lenne…

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazat-torekeny.blog.hu/api/trackback/id/tr632039178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

made in china 2010.06.01. 16:38:26

praktikus mi? ;) (a felosztás nálam is valahogy így néz ki,csak néha még kisebb egységekre esik :S)

petite francaise fille 2010.06.20. 19:30:24

hát. egységek. nekem most közeli mérkőzés. magammal. szeged nélkül lesz.
süti beállítások módosítása